Новини

росія розгорнула установки «Іскандер-М» за 60 кілометрів від кордону з Україною: яка ситуація в регіонах

Кремль збільшує угруповання військ за рахунок перекидання та зосередження додаткових підрозділів у Бєлгородській області.

фото ілюстративне, Reuters

Російські війська продовжують наступальні дії на сході України з метою розгрому військ Операції Об’єднаних сил і встановлення контролю над Донецькою та Луганською областями.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у зведенні за добу 23 квітня.

«Ворог проводить перегрупування та нарощує підрозділи ракетних військ і артилерії з метою підтримки наступальних дій, продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури», – йдеться в зведенні.

Російська армія завдала ракетного удару по Павлоградському району Дніпропетровської області, поцілили у залізничну інфраструктуру та у промисловий об’єкт. Загинула людина.

Активізувалися наступальні і штурмові дії росіян на Сєверодонецькому, Курахівському та Попаснянському напрямках. Йдуть бої в районах населених пунктів Зарічне, Рубіжне і Попасна.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог здійснює вогневий вплив на позиції наших військ із застосуванням мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню по всій лінії зіткнення.

На Сєверодонецькому напрямку ворог навів понтонні переправи через річку Красна.

На Авдіївському напрямку нарощує систему протиповітряної оборони.

На Маріупольському напрямку противник продовжував здійснювати вогневий вплив та блокувати наші підрозділи в районі «Азовсталі» міста Маріуполь. Завдає авіаційних ударів, зокрема й з літаків дальньої авіації.

Використовуючи залізничне сполучення, противник робить спроби налагодити логістичне забезпечення військ.  

 

Коментарі