Новини

Російська православна церква допомагає депортувати українців до рф — «Слідство.Інфо»

Станом на 30 березня за даними російського МНС туди депортували 490 тисяч людей.

Фото: Новинарня

Російська православна церква разом із силовиками рф депортує українців з окупованих територій до росії. У храмах РПЦ, в яких утримують українців, встановили камери спостереження. Про це дізналися журналісти із «Слідство.Інфо».

Українські медійники прочитали електронні листи благодійного крила РПЦ. Ними поділилися хакери з Anonymus та проєкту DDoSecrets.

Так, вони з’ясували, що міністерство надзвичайних ситуацій рф передає церковникам інформацію про депортованих, а вони вже розселяють їх по російських церквах та монастирях.

Це роблять ще з першого дня війни. МНС росії щоденно надсилає РПЦ відомості про розселення українців з «ДНР» та «ЛНР» по росії та графік потягів та автобусів, якими прибувають вивезені українці. Також церква отримує мапу окупованих територій України з усіма змінами в ході військових дій. В останньому листі від 30 березня зазначається, що за весь час депортації до росії прибули майже 490 тисяч людей, серед яких 100 тисяч — діти.

Журналісти визначили розташування церковних закладів, де можуть перебувати насильно вивезені українці. За інформацією журналістів, там встановили камери спостереження.

Схема “Слідство.інфо”

Довідка
«Слідство.Інфо» пише, що традиція співпраці церковників та силовиків триває з 2010 року. Саме тоді у кількох російських областях підписали угоди про співпрацю церкви та рятувальників.

Раніше ми писали, що росіяни примусово вивозять на територію рф жителів тимчасово окупованого Ізюма на Харківщині. За даними російських ЗМІ, з території України до росії вивезли вже 615 тисяч осіб, з яких 121 тисяча дітей.

Коментарі