Новини

На Буковині у Великодню ніч діятиме комендантська година

Главам церков рекомендують мінімізувати кількість присутніх на святкових богослужіннях та дотримуватися правил комендантської години.

Фото ілюстративне.

У Великодню ніч на території Чернівецької области діятиме комендантська година з 23:00 до 5:00.

Про це повідомив на брифінгу начальник Чернівецької обласної військадміністрації Сергій Осачук.

«Найвищим пріоритетом усього суспільства та держави є збереження життя і здоров’я наших громадян. Тому закликаю вас у піднесеному настрої зустріти це Великоднє свято, але дотриматися обмежень комендантської години», — звернувся до буковинців Сергій Осачук.

Також він закликав запитувати настоятелів та священників у храмах про графік богослужінь у безпечний час.

Правоохоронці теж закликають українських вірян бути пильними на Великдень та уникати масових скупчень. російські військові можуть обстрілювати церкви в цей день, повідомляє Управління державної охорони України.

«Великдень — одне з найважливіших свят для всіх християн. Але для рашистів немає нічого святого. ​​Тож правоохоронці закликають вірян бути особливо пильними: міноборони рф фактично зараз погрожує обстріляти українські церкви у Великодню ніч. Численні бомбардування святинь яскраво свідчать про те, що в росії відсутня будь-яка повага до церков», — ідеться в повідомленні.

У СБУ рекомендують главам храмів мінімізувати кількість присутніх на святкових богослужіннях та дотримуватися правил комендантської години, встановлених цивільними адміністраціями.

Великодні богослужіння для християн східного обряду будуть доступні в онлайн-форматі та на телебаченні.

Коментарі