Новини

Цирковий кінь помер від зневоднення у кінному клубі на Буковині

Загалом у кінному клубі перебували 4 коней, які у неналежному стані.

Фото Анжели Косован

Сьогодні зранку, 21 квітня, помер один із циркових коней, яких утримують у кінному клубі «Буковинська Троя».

Про це повідомила перша заступниця начальника управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області Анжела Косован, пише Суспільне.

Вона розповіла, що тварина померла через зневоднення та недоїдання. Про це свідчать результати розтину.

«Тварину нагодували сухим сіном, чим утворили закупорювання шлунка та кишківника. Від цього тварина в муках померла», – сказала Анжела Косован.

Учора ж доглядач циркових коней під час перевірки повідомив, що саме цього коня немає на конюшні, адже його нібито у неділю забрали за вказівкою власника. Також доглядач запевняв, що не знає, куди повезли тварину та навіщо.

Однак волонтери були переконані, що тварину нікуди не забирали. Тож волонтери вчора обшукали територію та знайшли таки обезсилену тварину.

«Коли пішли журналісти, ми почали шукати коня і за конюшнею знайшли. Він уже був у поганому стані. Конюх нам повідомив, що ввечері напередодні дав тварині два тюки сіна і забув дати води. До ранку волонтерка Оля з Одеси лишалася біля коня. Йому пізніше стало краще, ветеринар промив йому шлунок, прокапав, зробив уколи. Він навіть почав їсти і пити самостійно», — зазначила Анжела Косован у коментарі «Шпальті».

А сьогодні зранку у тварини різко стала падати температура і невдовзі кінь помер.

До поліції волонтери написали дві заяви. Спочатку щодо пропажі коня. Потім щодо жорстокого поводження з тваринами з боку конюха.

«Ввечері ми двічі викликали поліцію, п’яного конюха забрали до ранку. А сьогодні зранку вже власник Трої викликав правоохоронців, адже конюх із самого ранку встиг знову напитися. Волонтерка Оля хотіла сама давати тим тваринам їжу та воду, але конюх не допускав її. Тому викликали поліцію і знову його забрали. А коли іншим коням дали води, то вони аж облизувалися», — зазначила Анжела Косован.

Також вона сказала, що конюх не надав документів, які підтверджували б, що його офіційно найняли на роботу. Тож волонтери сподіваються, що завдяки цьому вдасться вберегти тварин від «доглядача» і щоб він більше не з’являвся у конюшні.

До слова, саме цей плямистий кінь і змусив волонтерів бити на сполох та звертатися до Держпродспоживслужби, адже він був у найгіршому стані.

Водночас після вчорашньої перевірки власнику хворих коней вручили припис та надали місяць на усунення недоліків і лікування тварин.

Коментарі