Новини

Чернівці мають перше французьке місто-побратим

Ним стало місто Мец, яке є адміністративним центром регіону Лотарингія.

Фото tournavigator.pro

Чернівці отримали ще одного міжнародного партнера. Побратимство з нашим містом офіційно встановив муніципалітет міста Мец, Франція. Це перше французьке місто-побратим Чернівців. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради.

Офіційне підписання угоди про партнерство відбудеться 22 квітня у Чернівцях. Відтак проведуть круглий стіл щодо майбутньої співпраці міст-побратимів.

За повідомленням пресслужби міськради, співпраця між містами розпочалась між студентськими і науковими колами ЧНУ імені Юрія Федьковича та Університетом Поля Верлена за сприяння Асоціації «Echanges Lorraine Ukraine» (Обміни Лотарингія Україна).

Довідка.

Місто Мец є адміністративним центром регіону Лотарингія, має значну історичну та культурну спадщину. Регіон межує з трьома країнами й має великий досвід в реалізації транскордонного співробітництва. Мец є важливим комерційним центром Північної Франції з найбільшою в країні Федерацією роздрібних торговців і підприємців. Останніми роками Мец просуває амбітну політику розвитку туризму, урбаністики та просторового планування, інформаційних технологій та автомобільної промисловості.

Нагадаємо,  у Чернівців нещодавно з’явилося ще одне місто-побратим. Ним стало німецький Мангайм.

 

Коментарі