Новини

Гуманітарний коридор із Маріуполя: українська влада попередньо домовилася, аби з міста вийшли жінки, діти і літні люди

У зв’язку зі складною безпековою ситуацією під час дії коридору можливі зміни. Потрібно стежити за офіційними повідомленнями.

Фото: REUTERS/Alexander Ermochenko

Україна попередньо домовилася з окупантами на 20 квітня про гуманітарний коридор із Маріуполя — для жінок, дітей і літніх людей.

Про це повідомила міністерка реінтеграції Ірина Верещук.

«Нам вдалося попередньо домовитися про гуманітарний коридор для жінок, дітей та людей похилого віку», — написала міністерка.

Місце збору в Маріуполі: о 14:00 на розі вулиць Таганрозької та 130-ї Таганрозької дивізії. 

Колона рухатиметься маршрутом: Маріуполь — Мангуш — Бердянськ — Токмак — Оріхів — Запоріжжя. 

За словами Верещук, у зв’язку зі складною безпековою ситуацією під час дії коридору можливі зміни. Потрібно стежити за офіційними повідомленнями.

Нагадаємо, місто Маріуполь понад місяць заблоковане російськими військами. Мирні жителі не можуть виїхати з міста через дії російської армії — обстріли не припиняються навіть після домовленостей про гуманітарні коридори.

За попередніми оцінками місцевої влади, у Маріуполі загинуло приблизно 20 тисяч цивільних людей. Частину маріупольців примусово вивозять на територію невизнаної ДНР або до росії, у них забирають українські документи й відправляють у так звані фільтраційні табори.

Коментарі