Новини

Зібрали 90 тисяч для армії: у Чернівцях влаштували благодійні змагання з мініфутболу

У благодійному турнірі з мініфутболу у Чернівцях бере участь близько 150 переселенців. Більшість із них грає за місцеві команди.

Сьогодні, 17 квітня, у Чернівцях у рамках благодійного турніру з мініфутболу «Слава ЗСУ-2022» відбувся фінал матчу дитячої ліги. Після гри відбулося нагородження команд. Дітям-переселенцям, які беруть участь у турнірі, окремо вручали подарунки: рюкзаки, футбольні м’ячі та футболки.

Співорганізатор заходу Руслан Катаранчук розповів Шпальті, що всі зібрані кошти з турніру перерахують на потреби Збройних сил України. На момент розмови, напередодні фіналу турніру ввечері, організатором вдалося зібрати 90 тисяч гривень.

«Ми займаємося цим уже близько 8 років. У Києві у нас є своя аматорська ліга, де беруть участь близько 150 команд. У зв’язку з війною я був вимушений переїхати з родиною до Чернівців. Тут з’явилася ідея зробити такий благодійний турнір. Її підтримала і місцева влада. За декілька днів вдалося зібрати 32 команди, це близько 700 учасників».

У турнірі бере участь близько 150 вимушених переселенців різного віку. Деякі грають за чернівецькі команди, а інші приїхали цілою збірною.

«Футбол — це дуже велика історія, це круто і це відволікає. Навіть у такий час футбол буде жити і розвиватися». 

Пан Катаранчук розповів, що під час турніру на аукціоні розіграють футболку Андрія Ярмоленка, українського футболіста, що грає за нашу збірну. Виручені кошти також відправлять армії.

Родина переселенців — Юрій та Олеся з Харкова — розповіли Шпальті, що їхні сини грають у команді «Чернівці». Їх щойно нагородили призами.

«Відчуваємо гостинність і те, що діти не забуті. З ними тренуються, файно поводяться. Дитина займається улюбленою справою».

11-річний Філіп із Запоріжжя також грає за чернівецьку команду. Його мама каже, що брати участь у такому турнірі — несподівано.

«Тут добрі люди. В Чернівцях нам дуже сподобалося, і команда тут професійна. Ставлення до нас як до переселенців надзвичайно хороше. Це аж до сліз доводить».

На нагородженні юних футболістів виступали президент Української асоціації футболу Андрій Павелко, представники чернівецької влади та президент Федерації футболу Молдови Леонід Олейніченко.

Зазначимо, що ввечері 17 квітня відбудеться фінал турніру та матч за 3 місце серед дорослих команд.

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі