Новини

У Чернівцях вийшла друком книга рецептів «Смаки Буковини»

Тут можна знайти рецепти традиційних буковинських страв, серед них і великодніх.

Фото з фейсбуку Сергія Осачука

У Чернівцях вийшла друком книга кулінарних рецептів «Смаки Буковини». Матеріали незверстаної книги рецептів врятували із майстерні у Харкові напередодні повномасштабної війни росії проти України. Про це повідомив у фейсбуку начальник Чернівецької ОВА Сергій Осачук.

Він зазначив, що 24 лютого на подвір’я майстерні у Харкові влучив ворожий снаряд.

Книга – це гастрономічний путівник з рецептами традиційних буковинських страв. Серед них рецепти буковинських господинь від випічки до м’ясних страв. 

Автор та упорядник – етнограф, керівник Буковинського центру культури й мистецтва Микола Шкрібляк. Авторка світлин – Кіра Ставчанська.

Фото з фейсбуку Сергія Осачука

«Неймовірна радість сьогодні тримати в руках результат клопіткої роботи нашої великої команди. Вдячний усім, хто доклав чимало зусиль, аби зібрати автентичні буковинські рецепти, змакетувати книгу та фінально видати її у час війни», – написав Сергій Осачук.

Книга вийшла друком у чернівецькому «Видавництво 21».

Книгу можна буде придбати відзавтра, 18 квітня у «Найкращій кав’ярні на розі», у книгарні «Букініст», а також на сайті видавництва. Ціна — 1 750 грн. В інших книгарнях України книга з’явиться після Великодня, повідомили у видавництві, — пише Молодий буковинець..

 

Коментарі