Новини

Вибухи у Києві та Херсоні, удари по Миколаївській, Полтавській, Кіровоградській областях: ситуація в регіонах

Уранці 16 квітня у Львівській області працювали сили протиповітряної оброни.

Фото Харківської ОВА; наслідки ворожих обстрілів у Роганській громаді

Ракетних ударів від російської армії цієї ночі зазнали Полтавська й Кіровоградська та Дніпропетровська області. Під ранок окупанти обстріляли Київ та Миколаївську область. Також ворог продовжує обстрілювати Херсонську, Харківську, Луганську й Донецьку області.

Про це повідомляють голови ОВА станом на 8-му ранку 16 квітня.

Під ранок окупанти обстріляли Київ – вибухи пролунали у Дарницькому районі на околиці міста. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у Telegram.

«Під ранок Київ зазнав обстрілів. Вибухи пролунали в Дарницькому районі на околиці міста. Зараз на місці працюють рятувальники та медики. Дані про постраждалих уточнюються», — зазначив Кличко.

Мер закликав мешканців не нехтувати сигналами повітряної тривоги. Він також просить киян, які раніше виїхали з міста і вже збираються повертатися до столиці, поки утриматися від цього і залишатися в безпечніших місцях.

Уранці 16 квітня у Львівській області працювали сили протиповітряної оброни. Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький в Telegram:

«Під час повітряної тривоги, яка розпочалася о 05:46 і тривала до 07:02, працювали наші сили протиповітряної оборони»

Максим Козицький зазначив, що зранку з літаків Су-35 російські війська завдали ракетних ударів по області. Підрозділи повітряних Сил ЗСУ знищили чотири крилаті ракети.

На Дніпропетровщині вночі ворог влучив у об’єкт господарської інфраструктури. Будівлі зруйновано. Наразі інформації щодо посораждалих немає.

У Полтавській області пізно ввечері стався «приліт» по об’єкту господарської інфраструктури в одному з сіл області. Є руйнування будівель. Одна людина загинула, ще одна – постраждала.

На Кіровоградщині влучили по об’єкту інфраструктури – аеродрому пізно ввечері. Є загиблі та постраждалі. Наразі пожежу ліквідували, ведуться аварійно-відновлювальні роботи.

У Харкові інтенсивність обстрілів в окремих районах за добу збільшилася. За останню добу по місту більше 50 осіб поранено, загинули 9 цивільних.

По області окупанти обстрілювали Дергачі, Балаклію, Золочів. Загинули 2 людини ще 3 – постраждали.

На Луганщині трирвають мінометні обстріли Сєвєродонецька, Лисичанська та Кремінної. У Кремінній один загиблий, у Лисичанську поранено трьох.

У Сєвєродонецьку перебито центральний газопровід. Місто без води та газу.

Також зафіксували потрапляння ворожого снаряду в газопровід і в Лисичанську, але з менш вагомими наслідками.

На Донеччині ввечері були обстріли у Покровському районі, зокрема у селі Запоріжжя і Срібне були пожежі у житлових будинках т пошкоджено дитсадок. Цілу ніч й до ранку були обстріли в районі Новоселівки-3 Очеретинської громади.

На Херсонщині буули вибухи та обстріли. Інформація щодо руйнувань та постраждалих наразі відсутня. В області в багатьох населених пунктах гуманітарна криза, тривають мародерства з боку росіян.

Упродовж минулої доби російські війська завдали удари з реактивних систем залпового вогню по цивільним об’єктам Миколаєва. За попередніми даними, загнули 5 людей та 15 поранені.

У суботу зранку у Миколаєві обстріляли інфраструктурний об’єкт. За попередньою інформацією постраждалих немає.

Коментарі