Новини

Більше тисячі переселенців у Чернівецькій області засвідчили воєнні злочини рф: як надати показання

Найчастіше громадяни свідчать про знищення чи пошкодження майна, загибель та травмування родичів.

На Буковині 1 200 вимушених переселенців свідчили прокуратурі щодо воєнних злочинів росії проти України.

За дорученням Офісу Генерального прокурора у Чернівецькій області створили групу прокурорів, які збирають свідчення очевидців та потерпілих від воєнних злочинів рф. Повідомляє пресслужба Чернівецької обласної прокуратури.

«Станом на 14 квітня надати свідчення щодо воєнних злочинів рф зголосилося близько 1 200 осіб, які тимчасово проживають на Буковині. З них 367 вважають себе потерпілими, інші – свідками воєнного беззаконня окупанта. Найчастіше громадяни свідчать про знищення чи пошкодження майна, загибель та травмування родичів, рух військової техніки противника, нанесення окупантами руйнівних авіаударів» — повідомив керівник Чернівецької обласної прокуратури Антон Ковальський.

Щоб не втратити цінну інформацію, у Чернівцях, Чернівецькому, Вижницькому та Дністровському районах области близько 70 прокурорів працюють із вимушеними переселенцями. Також роботу налагодили на контрольно-пропускних пунктах. Там теж відбирають показання в українців, які виїжджають за кордон.

Тож потерпілих та очевидців закликають не мовчати. Адже ці свідчення – запорука покарання для кожного, хто катує, ґвалтує та вбиває нашу країну. Для того, щоб надати свідчення, потрібно зателефонувати на гарячу лінію:

Чернівецька обласна прокуратура

Коментарі