Новини

500 млн євро: ЄС погодив третій транш військової допомоги Україні

Виділені кошти покриватимуть постачання озброєння, засобів індивідуального захисту, аптечок та палива для ЗСУ.

Фото ALEXANDRE LALLEMAND, unsplash.com

Рада Європейського Союзу затвердила виділення третього траншу у розмірі 500 мільйонів євро з Європейського фонду миру (EPF) на поставку озброєння Україні.

Про це повідомила пресслужба Ради, передає Європейська правда.

ЄС додасть 500 мільйонів євро до ресурсів, які вже мобілізували в рамках EPF для України. Тож нині бюджет збільшився до 1,5 млрд євро.

«З цими новими додатковими 500 мільйонів євро ЄС виділив загалом 1,5 млрд євро на підтримку постачання військової техніки для Збройних сил України державами-членами ЄС. Наступні тижні будуть вирішальними. Оскільки росія готується до наступу на сході України, дуже важливо, щоб ми продовжували та нарощували нашу військову підтримку Україні, щоб захистити її територію та населення і запобігти подальшим стражданням», — прокоментував Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

Виділені кошти покриватимуть постачання озброєння, засобів індивідуального захисту, аптечок та палива для ЗСУ. А ще військового обладнання, призначеного для доставки смертоносної сили в оборонних цілях.

Європейський фонд миру, створений 2021 року, є надзвичайним фондом у розмірі 5,69 мільярда євро, який дозволяє ЄС швидко фінансувати військові операції та «зберігати мир, запобігати конфліктам і зміцнювати міжнародну безпеку».

Нагадаємо, що 15 квітня у Центрі культури «Вернісаж» відбудеться благодійний аукціон із продажу картин на підтримку Збройних сил України.

 

Коментарі