Новини

З початку війни до України повернулося 870 тисяч громадян з-за кордону

У перші дні війни в Україну повернулись приблизно 10 тисяч чоловіків.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну повернулося понад 870 тисяч громадян. Натомість виїхали з країни 3,3 мільйона людей. Про це розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко на брифінгу 12 квітня.

У перші дні війни в Україну повернулись приблизно 10 тисяч людей. Більшість із них — чоловіки. Зараз в країну щодня повертаються 25-30 тисяч людей: і жінки, і діти, і літні люди.

«Вони кажуть, що бачать, що ситуація особливо в західних областях безпечніша і вони не можуть далі залишатися за кордоном, а готові повернутися до країни та залишатись тут», — сказав речник.

За словами Демченка, зараз черг на в’їзд та виїзд з України немає, є лише окремі години, коли пропуску очікують декілька десятків чи сотень автівок.

Раніше ми писали, що за даними ООН, половина з усіх людей, що виїхали за кордон під час війни — діти. Найбільше українців прийняла Польща.

Нагадаємо, на час воєнного стану чоловікам 18-60 років заборонено виїжджати з України. Водночас є винятки: наприклад, виїхати можуть чоловіки, які самі виховують дитину або дітей до 18 років.

Коментарі