Новини

Європарламент підтримав негайне введення ембарго на імпорт нафти та газу з рф

Резолюція виступає й за низку інших обмежень.

Депутати Європарламенту затвердили резолюцію, у якій вимагають повного ембарго на російський імпорт нафти, вугілля, ядерного палива та газу. Про це пише Європейська правда з посиланням на пресслужбу Європарламенту.

Зазначають, що парламент висловив обурення через повідомлення про звірства російських збройних сил в Бучі та інших українських містах і вимагає притягнути до відповідальности винних у скоєнні воєнних злочинів.

Зокрема найбільше суперечок серед євродепутатів викликало питання про заклик до повного і негайного ембарго на імпорт російських енергоносіїв. Ідеться про нафту, газ, вугілля та ядерне паливо. 

Документ підтримала переважна більшість депутатів.

За нього проголосували 413 із 552 парламентарів.

Утрималися – 46, проти – 93.

Євродепутати зазначають, що ембарго на імпорт російських енергоносіїв має супроводжуватися планом гарантії безпеки енергопостачання ЄС, а також стратегією «скасування санкцій у разі, якщо росія зробить кроки для відновлення незалежности, суверенітету, територіальної цілісности України в межах її міжнародно визнаних кордонів та повністю виведе свої війська з території України».

До яких ще санкцій проти рф закликав Європарламент

Резолюція виступає й за низку інших обмежень. Зокрема євродепутати підтримують відключення всіх російських банків від системи повідомлень про фінансові перекази SWIFT, пише Deutsche Welle.

Також, на думку Європарламенту, всім суднам під прапором рф, які зареєстровані в росії, перебувають у російській власності чи зафрахтовані з рф, треба заборонити заходити не лише до портів у ЄС, але й також і до його територіальних вод. Те саме має поширюватися і на кораблі, які прямують до або з російських гаваней.

 

Коментарі