Новини

Жителі Донецької та Луганської областей терміново мають евакуюватися

Віцепрем’єрка Ірина Верещук зазаначила, що потрібно бути готовим до подальшого загострення.

Ілюстративне фото

Мешканців Донецької та Луганської областей закликають негайно евакуюватися, поки для цього є можливість.

В ефірі телемарафону про це сказала віцепрем’єрка Ірина Верещук. Вона додала, що потрібно бути готовим до подальшого загострення, повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

«Саме тому керівники військових адміністрацій Харківщини, Луганщини і Донеччини просять населення покинути межі областей і роблять все, щоб евакуація пройшла організовано», — сказала Верещук.

За її словами, евакуація потрібна зараз, «бо потім люди опиняться під вогнем та загрозою загибелі».

«Вони нічого не зможуть вдіяти проти цього і ми не зможемо допомогти. Бо зупинити вогонь буде практично неможливо. Потрібно евакуюватися, поки що є така можливість. Наразі вона ще є», — наголосила Верещук.

Вона також говорила про термінову евакуацію жителів Харківської області. Проте пізніше у Мінінтеграції пояснили, що Ірина Верещук обмовилася. Водночас голова Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що обласна військова адміністрація за погодженням ЗСУ рекомендує евакуйовувати населення у Барвінковому та Лозовій.

Зазначимо, сьогодні для евакуації мирного населення працюють 11 гуманітарних коридорів. Зокрема з Маріуполя, Бердянська, Сєвєродонецька, Енергодара.

Коментарі