Новини

В Україні створили інтерактивну мапу культурних втрат унаслідок російської агресії

Карта містить інформацію про місце та час пошкодження культурної пам’ятки чи об’єкта.

Фото Інтерфаксу; наслідки авіаудару по Маріупольському драмтеатру

Для наочної демонстрації наслідків військових злочинів рф Український культурний фонд запускає інтерактивну Мапу культурних втрат. Відомо про пошкодження або знищення щонайменше 150 пам’яток та об’єктів культури.

Про це повідомляє Український культурний фонд.

«Відтепер чи не всі руйнації, які російська армія нанесла культурній спадщині України, можна буде переглянути в режимі реального часу. Така візуалізація їхніх злочинів вкотре буде доводити, що росія – брехлива країна-терорист, яка, всупереч будь-яким міжнародним правилам ведення війни, міжнародним конвенціям, нищить геть усе на своєму шляху», – зазначив виконавчий директор УКФ Владислав Берковський.

Можливість принаймні візуально оцінити масштаби руйнувань в Україні також спростовує заяви російського керівництва, яке стверджує, що армія рф нібито завдає точкових ударів лише по військових об’єктах.

За словами Владислава Берковського, Мапа культурних втрат може слугувати вагомим аргументом під час дискусій із партнерами про усунення росії з різних міжнародних культурних організацій чи об’єднань.

Карта містить інформацію про розташування та час пошкодження культурної пам’ятки чи об’єкта. Також детально (наскільки це можливо) описані масштаби втрат і навіть спроби розграбувань окупантами.

Кожен охочий може долучитися до наповнення мапи. Якщо ви стали свідками військових злочинів окупантів, що призвели до пошкодження чи руйнації об’єктів або пам’яток української культури, надсилайте фото- або відеодокази до Міністерства культури та інформаційної політики через ресурс за посиланням.

Після підтвердження отриманої інформації Міністерством культури надіслані дані з’являться на Мапі культурних втрат.

Коментарі