Новини

Вугільне ембарго та санкції проти найбільших банків: ЄС запровадить нові санкції проти росії

Нові санкції запровадять у зв’язку із звірствами рф у Бучі.

Фото: Новинарня

Євросоюз запровадить п’ятий пакет санкцій проти рф у відповідь на звірства окупантів на Київщині. До нього увійшло вугільне ембарго проти росії та заборона транзакцій з чотирма російськими банками. Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, пише Європейська правда.

Найближчими днями усі країни мають проголосувати, аби санкції набрали чинності, але очікується, що пакет отримає одностайну підтримку.

П’ятий пакет складається з шести частин:
— заборона імпорту російського вугілля, що коштуватиме росії 4 млрд євро щороку;
— заборона транзакцій з чотирма найбільшими російськими банками, які становлять 23% російського ринку;
— заборона російським суднам заходити у порти країн блоку (винятки — агропродукція та харчові товари, гуманітарні та енергетичні вантажі);
— заборона експорту до РФ таких товарів як квантові комп’ютери, високотехнологічні напівпровідники, транспортні складові тощо;
— відмова імпорту з РФ низки товарів та сировини на кшталт деревини, насіння, морепродуктів та алкоголю;
— заборона російським компаніям брати участь у європейських публічних закупівлях, позбавлення державних установ рф фінансової підтримки з боку ЄС.

Хоча ЄС так і не спромігся повністю відрізати Росію від основного джерела прибутку, енергоносіїв, блок обговорює додаткові санкції на нафтовий імпорт з РФ, заявила Урсула фон дер Ляєн. Блок також запровадить додаткові індивідуальні санкції проти РФ.

Коментарі