Новини

Касетні бомби по Миколаєву та обстріли Харкова: головне за ніч

російські окупанти атакують на сході України.

Зруйнована будівля Миколаївської ОДА. Фото: telegraf.in.ua

рф перегруповує війська та готує наступальну операцію на сході України, де хоче встановити повний контроль над територією Донецької й Луганської областей. Розповідаємо головне за ніч проти 5 квітня.

Харків

російські окупанти продовжують блокувати місто. Постійні артилерійські обстріли й далі нищать житлові квартали та інфраструктуру Харкова, повідомляють у Генштабі.

У напрямку на Слов’янськ війська рф намагаються відновити наступальні дії. У Барвінковому окупанти мають частковий успіх, просунулися на 7 кілометрів та взяли під контроль Бражківку. Також армія рф наступала у напрямку населеного пункту Сулигівки, однак успіху не мала.

Донеччина

російські окупанти здійснили інтенсивні обстріли Маріуполя, Авдіївки, Нью-Йорка, Мар’їнки з «Градів», танків та ствольної артилерії. Там фіксують численні пошкодження приватних будинків та промислової інфраструктури.

Крім того, авіаудари окупантів зруйнували залізничне полотно між Краматорськом та Слов’янськом. Як курсуватимуть потяги на цій території, повідомлять після з’ясування ситуації, інформує пресслужба Слов’янської ВЦА.

Сьогодні приблизно о 3 ночі по Краматорську прилетів важкий об’єкт, інформацію з’ясовують.

Луганщина

росіяни не припиняють спроб узяти Рубіжне та Попасну. Ситуація складна. До деяких районів цих населених пунктів не можуть дістатися ні рятувальники, ні лікарі «швидкої».

Обстріли здійснюють часто, тривають вуличні бої. У Рубіжному людей ховають у дворах. Зібрати інформацію про потерпілих внаслідок бойових дій наразі неможливо.

Миколаївщина

Учора окупанти обстріляли касетними бомбами Миколаїв. Як наслідок, 10 загиблих, серед них дитина, 61 людина — поранена. Вночі на території области лунали повітряні тривоги. Рятувальні роботи в будівлі Миколаївської ОДА завершені.

Херсонщина

Приблизно о 5 ранку лунали сильні вибухи, інформацію про руйнування та постраждалих наразі уточнюють.

Більшість населених пунктів Херсонщини — у складному стані внаслідок дій ворога, відсутности ліків та продуктів, у деяких районах немає водопостачання та зв’язку.

У співпраці з Дніпропетровською областю відновлюють життєдіяльність населених пунктів на півночі Херсонщини, де території звільнені від окупантів.

Коментарі