Новини

Збирали кошти для ЗСУ: у Чернівцях українські актори читали вірші про війну

Захід організували для того, аби зібрати кошти на потреби Збройних сил України.

3 квітня у Літературному целанівському центрі відбувся «Вечір авторської поезії». Українські актори декламували свої та вірші інших авторів, аби зібрати кошти на потреби Збройних сил України.

Організувала подію ініціативна група українських акторів, які через повномасштабне вторгнення росії вимушено покинули Київ та нині перебувають у Чернівцях.

«У соцмережах ми просили людей присилати нам свої вірші. Звичайні люди, наші колеги, одногрупники, друзі надіслали нам понад 60 віршів. На тему війни, про любов. Ми скомпонували їх і вирішили їх продекламувати. Вірші отримали звідусіль», — розповів співорганізатор Ігор Чебан.

Вірш прислала й  Маруся Чуприненко – акторка Малого  драматичного театру. Вірш про те, як окупанти знищили і розтрощили її будинок у місті Лук’янівка. Його під акомпанемент продекламував Ігор Чебан.

Більшість віршів були про війну, про те, який біль, горе і розруху вона принесла Україні. Про катів – росіян. Ці вірші викликали злість на ворога, сум за тих українців, які пережили жахливі речі. Ці вірші викликали у глядачів сльози.

У перервах між віршами лунали пісні у виконанні учасника «Голосу країни» Олександра Мельника, а також жінок-акторок театру «Гердан».

Захід організували для того, аби зібрати кошти на потреби Збройних сил України.

«Навіть якщо нас тут не було мільйон осіб, але підтримка дуже важлива. Адже благодійний фонд Srarlife співпрацює наразі з одним підрозділом, який не можна називати. Цей підрозділ готує щось, про що теж не можна говорити. На це все потрібні великі кошти. Наразі зібрали 2 мільйони, потрібно ще вісім», — розповів співорганізатор заходу Артур Логай.

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі