Новини

Україні потрібні три речі: зброя, зброя і ще раз зброя — Дуда

У містах і селах Київської області зафіксували масові вбивства окупантами цивільних.

Фото: president.gov.ua

Фотографії з Бучі засвідчують, що не треба шукати компромісу з агресором за будь-яку ціну. Україна потребує багато зброї.

На цьому наголосив у твіттері президент Польщі Анджей Дуда.

«Злочинців треба назвати злочинцями, притягнути їх до відповідальності й засудити. Фото з Бучі доводять хибність переконання, що потрібно шукати компроміс за будь-яку ціну. Насправді захисникам України насамперед потрібні три речі: зброя, зброя і ще раз зброя», — заявив він.

Як відомо, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вимагає скликати саміт ЄС щодо злочинів російських військових в Україні та накладення чергових санкцій на рф.

Нагадаємо, вся Київська область визволена від російських загарбників. У містах і селах зафіксували масові вбивства окупантами цивільних.

Серед знайдених жертв — зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевої влади, діти, літні люди та чоловіки. У багатьох зв’язані руки, є сліди катувань, людей убивали пострілами в потилицю.

За даними генпрокурорки Ірини Венедіктової, станом на вечір 3 квітня з визволеної території Київщини вивезли 410 тіл убитих загарбниками мирних жителів.

Коментарі