Новини

Німецька організація збирала підписи у центрі Чернівців, аби пришвидшити вступ України до ЄС

Президент німецької делегації каже, що українці краще за інших європейців розуміють цінності ЄС.

Сьогодні, 4 квітня, до Чернівців приїхала німецька громадська організація «Ми – Європа!». На вулиці Кобилянської представники ГО заявили, що хочуть, аби Україна вступила до Європейського Союзу, та почали збирати підписи українців.

Президент організації Йенс Баргенс виступив перед сотнею чернівчан. Він сказав, що українці більше ніж інші нації розуміють, що таке європейські цінності та щодня борються за них.

«Я провів ніч на Майдані у 2014 році. Там я бачив набагато більше прапорів Європейського Союзу, що тримали в руках українці, ніж в будь-якій столиці Європи. В якомусь роді я відчуваю, що українці розуміють мрію про вільну та демократичну Європу краще, ніж будь-яка країна на Заході. Зізнаюся, ніколи не бачив націю, яка бореться так сильно за європейські цінності, як це робите ви», — каже Йенс Баргенс.

Перед промовою представників організації на вулиці Кобилянської лунав Гімн України.

Баргенс запропонував усім присутнім чернівчанам підписати шестиметровий банер з кольорами прапору України та цим закликати ЄС чимшвидше прийняти країну до організації.

Після Чернівців німецька делегація планує відвідати інші міста України й також зібрати там підписи. Потім німці разом з банерами поїдуть до Брюсселю, де покажуть їх керівникам ЄС.

«Ми хочемо, аби Україна стала членкинею ЄС. Для цього ми відвеземо усі ці банери до Брюселю, де покажемо їх президенту ЄС. Ми скажемо йому розглянути заявку України та не затягувати з прийняттям… ЄС, не розчаровуйте українців та покажіть їм прямо зараз, що вони частина європейської родини», — звернувся до Євросоюзу очільник організації.

Фото Володимира Гуцула.

Коментарі