Новини

Атака Одеси з повітря та розгром батальйону росіян на Донеччині: головне за ніч

російські окупанти продовжують завдавати ракетних ударів, але інтенсивність атак із застосуванням високоточної зброї знизилась.

Фото ілюстративне. informator.ua

У ніч проти 3 квітня війська рф завдали ракетних ударів по Одесі, а на Донеччині українська армія рогромила батальйонну тактичну групу російських окупантів. За даними Генштабу, росіяни продовжують виводити свої підрозділи на територію Білорусі та рф.

Одеса

Зранку 3 квітня російські окупанти атакували Одесу з повітря. Частину ракет збила протиповітряна оборона.

Про це повідомив речник Одеської обласної військадміністрації Сергій Братчук.

У деяких районах міста зафіксували пожежу. Мешканцям рекомендують закрити вікна та не заважати службам виконувати свою роботу.

Зокрема міська рада просить не публікувати фото та відео, а чекати офіційних повідомлень.

За попередніми даними, жертв внаслідок атаки немає.

Донеччина

На Донеччині українські військові за декілька годин розгромили батальйонну тактичну групу російських окупантів. Про це повідомили в Оперативно-тактичному угрупованні “Схід”.

«1 квітня рашисти вирішили активізувати наступальні дії одразу на декількох напрямках. Однак, така велика кількість техніки не залишилась поза увагою наших хлопців. Тому на окупантів чекала “тепла” зустріч», — ідеться в повідомленні.

Позиції ворога обстріляли з артилерійських установок і гармат.

Фото: Оперативно-тактичне угруповання “Схід”

На Поліському напрямку окупанти виводять свої підрозділи на територію Білорусі. Водночас вони мінують шляхи відступу й окремі населені пункти.

На Сіверщині армія росіян завершила виведення підрозділів з української території до рф та Білорусі. Основні маршрути руху колон пролягають в напрямку населених пунктів Гомельської та Могильовської областей. Виведення підрозділів до росії відбувається через Сумську область.

На Слобожанщині військові рф частково блокують Харків та обстрілюють житлові й промислові райони міста. Проте інтенсивність зменшилась.

Коментарі