Новини

83% росіян підтримують діяльність путіна. Це на 12% більше, ніж було до війни

Соціологи, що проводили це опитування, кажуть що «протистояння із Заходом згуртувало росіян».


Фото: POOL/AFP via Getty Images

Президент росії владімір путін має найвищий рейтинг схвалення серед росіян з вересня 2017 року, що вказує на зростання його популярності в росії. При цьому за кордоном путіна жорстко критикують за розгортання війни в Україні. Про це пише Forbes з посиланням на опитування, опубліковане незалежним московським Левада-центром.

Опитування, проведене 24-30 березня, показало, що 83% росіян підтримують діяльність Путіна на посаді президента. Це на 12% більше, ніж у лютневому опитуванні, проведеному за дні до вторгнення росії в Україну. Ставлення росіян до своєї країни також різко покращилось: 69% респондентів заявили, що вважають, що росія рухається в правильному напрямку, що на 17% більше, ніж у лютневому опитуванні.

Опитування рейтингу «Левада», як правило, відображають громадську думку, пишуть журналісти Forbes. Директор «Левади» Денис Волков пояснив New York Times, чому, на його думку, популярність путіна зросла серед росіян:
«Протистояння із Заходом згуртувало людей», багато хто вважає, що «путін захищає нас, інакше нас з’їли б живими».

При цьому Forbes пише, що росіяни не мають доступу до точної інформації про війну в Україні, оскільки кремль посилив контроль над медіа за останній місяць. Будь-яке називання військового наступу росії «війною» чи «вторгненням» вважають злочином. Це карається позбавленням волі на строк до 15 років.

 

Коментарі