Новини

У росії заявляють про пожежу на нафтобазі в Бєлгороді нібито через атаку українців

Раніше Генштаб ЗСУ попереджав, що влада росії може вдатися до провокацій на своїй території для виправдання рішення про «продовження затяжної, виснажливої війни».

ФОТО РИА НОВОСТИ

На нафтобазі в російському місті Бєлгороді, недалеко від кордону з Україною, сталася пожежа — дві людини постраждали, заявив губернатор В’ячеслав Гладков.

«Пожежа на нафтобазі сталася внаслідок авіаудару з двох гелікоптерів Збройних сил України, які зайшли на територію Росії на низькій висоті», – написав Гладков у своєму телеграм-каналі.

Він додав, що загрози для населення немає.

Влада Бєлгородської области раніше вже намагалася звинуватити ЗСУ в обстрілі. 23 березня у двох селах цього ж регіону — Журавльовка та Нехотєєвка, що на кордоні з Україною, — російська влада ввела режим надзвичайного стану. Це сталося після нібито вибуху снаряду, який, як стверджувала російська влада, випустили з боку України. Наступного дня російська сторона заявила про повторення вибухів і що внаслідок інцидентів одна людина загинула і троє були поранені. Інших підтверджень цієї інформації, окрім як з російського боку, не було.

Також відомо, що у тій же Білгородській області два дні тому сповістили про вибухи на складі боєприпасів армії росії.

Влада України заяву Гладкова наразі не коментувала. Раніше Генштаб Збройних сил України попереджав, що росія може вдатися до провокацій на своїй території для виправдання рішення про «продовження затяжної, виснажливої війни».

«Це надасть можливість провладній верхівці ухвалити рішення щодо оголошення воєнного стану та тотальної мобілізації громадян», – заявляли в Генштабі ЗСУ 19 березня.

Нагадаємо, останніми днями саме російські війська завдають ракетних ударів по об’єктах із паливом в Україні: було знищено нафтобази у Львові, на Волині, Рівненщині, в Дніпрі. Генеральний штаб ЗСУ таке концентрування ударів по сховищах пального пояснив наміром рф ускладнити логістичне забезпечення і створити умови для гуманітарної кризи.

 

Коментарі