Новини

Російські війська всю ніч обстрілювали Луганщину: з-під завалів врятували 6 людей

Завалів дуже багато, рятувальники намагаються знайти та дістати вцілілих.

Фото ілюстративне; автор – Макс Левін

Окупанти вночі продовжували обстрілювати низку міст у Луганській області. Зранку під обстріл потрапив житловий квартал Лисичанська.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Уночі російські військові обстрілювали Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Кремінну та Золоте на Луганщині. За ніч із-під завалів та вогню врятували 6 людей — жителів Кремінної та Рубіжного.

Внаслідок обстрілів у житлових будинках Сєвєродонецька та Кремінної, а також у двох магазинах в Сєвєродонецьку та Рубіжному почалася пожежа. У декількох районах зруйновані гаражні комплекси.

Крім того, через відносне потепління виникла ще одна проблема: після розірвання снарядів займаються ліси та трава. Лише минулої ночі такі пожежі виникли у Кремінній (1,5 га), Царівці (0,5 га), Айдар-Миколаївці (0,5 га), Золотому-1 (0,5 га) та Лисичанську.

Близько 6:30 ранку окупанти з важкого озброєння обстріляли житловий квартал Лисичанська. Багатоповерхівки серйозно пошкоджені, а кількість поранених і загиблих уточнюється.

За словами керівника ОВА, завалів дуже багато, рятувальники намагаються знайти та дістати вцілілих.

Водночас окупанти обстріляли польовий офіс Консультативної місії Європейського Союзу в Маріуполі. Про це повідомив Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

За його словами, офіс та обладнання отримали серйозні пошкодження, проте ніхто з представників Консультативної місії та підрядників не постраждав.

Нагадаємо, що російські окупанти вбили ще двох військових із Буковини. Це Дмитро Ганчерюк та Максим Іленчук.

Коментарі