Новини

Грошова допомога для родин із дітьми, які постраждали через війну: хто може отримати

Грошова допомога на місяць становить 2 200 гривень на кожного члена сім’ї.

Фото: Бєльцький незалежний портал

Багатодітні родини та родини з дітьми з інвалідністю, які постраждали через війну, мають право отримати фінансову допомогу.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

«Для родин із дітьми, які постраждали через війну та потребують фінансової підтримки, ЮНІСЕФ разом із Мінсоцполітики розпочали програму грошової допомоги», — розповів він.

Допомогу можуть отримати родини, які мають трьох і більше дітей до 18 років, із яких принаймні одна дитина не досягла двох років на момент подачі заявки. А також родини, які мають двох і більше дітей до 18 років, із яких принаймні одна дитина з інвалідністю.

Тимошенко пояснив, що таким сім’ям треба зареєструватися на сайті.

Названі батьки або батьки-вихователі також можуть подавати заявку на отримання допомоги.

Тимошенко зазначив, що грошова допомога на місяць становить 2 200 гривень на кожного члена сім’ї. Але не більше як на п’ять осіб. А виплата допомоги за три місяці відбувається одноразово.

«Наприклад, якщо в родині п’ятеро членів, родина отримає 2 200 грн х 5 осіб х 3 місяці = 33 000 грн. Виплата надійде на вказаний вами банківський рахунок чи дебетову картку впродовж чотирьох тижнів із моменту подання заявки», — резюмував він.

Заступник керівника ОП додав, що заявку розглядатимуть фахівці ЮНІСЕФ та його партнери. А повідомлення про рішення надсилатимуть через смс.

Нагадаємо, що переселенець із Маріуполя та заслужений тренер України з водного поло Олександр Обедінський разом із дружиною Світланою звернулися до чернівецьких журналістів. Його внучку росіяни незаконно депортували в Донецьк, і тепер родичі намагаються її повернути.

Коментарі