Новини

У Чернівцях Україні передали рятувальну техніку від Французького уряду

27 машин відправлять у точки воєнних дій та регіони, де у них зараз найбільша потреба.  

28 березня у Чернівцях офіційно передали гуманітарну допомогу у вигляді рятувальної техніки від уряду Франції Україні.

Загалом 27 пожежно-рятувальних автомобілей та 50 тонн відповідного обладнання відправлять у точки воєнних дій та у регіони, де зараз найбільша потреба у такій техніці.

Сертифікат на автомобілі нам передав Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

Він зазначив, що 7 березня вони отримали запит від нашої держави, а вже 28 числа передають техніку згідно із запитом українській стороні.

«Ми вважаємо, що допомога повинна надходити швидко, вчасно та туди, де її потребують. Для мене честь і приємність бути тут і зараз у Чернівцях. Хочу зазначити, що Франція солідарна з Україною зараз. Про це свідчить і те, що наші дипломати не покинули країну. Відтепер наше посольство перебуває у Львові. І це свідчить про солідарність із вами, ми не покинули Україну», — сказав Етьєн де Понсен.

Він також проанонсував, що це не єдина партія допомоги від Франції Україні. У квітні буде ще одна черга передачі техніки й обладнання.

За словами заступниці міністра внутрішніх справ України Мері Акопян, бійці ДСНС показують жертовну роботу і вражають світ безпрецедентними вчинками. Така техніка дуже необхідна Україні, адже за останній місяць на території держави фіксують багато пожеж. Виконуючи свої обов’язки, загинули вже 25 рятувальників.

«За місяць війни рятувальники здійснили 26 тисяч виїздів, отримали 15 тисяч повідомлень про пожежі, 10 тисяч випадків ліквідації після обстрілів, ліквідували 11 тисяч вибухонебезпечних предметів, із них 398 авіабомб. Цифри, що вражають історію України та світу. Дякуємо Франції за допомогу. Дякуємо вам та іншим європейським партнерам за допомогу, але вона у масштабах того свавілля, яке коїться у нашій державі, недостатня. Тому будемо надалі нарощувати співпрацю», — зазначила урядовиця.

Голова Чернівецької ОВА Сергій Осачук каже, що боротьба з вогнем зараз гостра, і потреба у такій техніці не менш важлива, ніж у воєнній.

Також відомо, що сьогодні Франція передала Україні 21 карету швидкої допомоги. Їх відправлять у регіони, де тривають бойові дії.

Фото Володимира Гуцула

Коментарі