Новини

Білорусь перекидає «Іскандер-М» до кордону, противник блокує Чернігів: де зараз ведуть бої

Військові рф нарощують сили та здебільшого не проводять наступальних дій.

Фото: Міноборони росії

Станом на 12 годину основні зусилля противник зосереджує на утриманні зайнятих територій та підготовці до наступальних дій. російські окупанти нарощують сили, аби вийти на адміністративні кордони Донецької й Луганської областей.

Водночас продовжують завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури, передає Генштаб ЗСУ.

На Волинському напрямку є приблизно чотири військові формування зі складу Збройних сил Білорусі, які залучають до посилення та охорони білорусько-українського кордону.

На Поліському напрямку противник не наступає. Водночас продовжує наносити вогневі ураження по підрозділах українських військ у районах населених пунктів Личанки, Петрушок, Шпитьків та Мощуна.

У Гомельській області Республіки Білорусь фіксують рух пускових установок ОТРК «Іскандер-М» у напрямку кордону з Україною.

На Сіверському напрямку війська рф не проводять наступальні дії. Вони зосередили зусилля на закріпленні та утриманні раніше зайнятих кордонів. Зокрема звозять техніку в населених пунктах та лісових масивах із метою запобігання її вогневого ураження.

Противник продовжує блокувати Чернігів, завдає ударів по об’єктах цивільної інфраструктури. За наявними даними, ворог відійшов із населеного пункту Сновська, знищивши міст через річку Снов.

Крім того, російські окупанти знищили мости в районах населених пунктів Конотопа, Старої Рудні, Смяча, Малого Дирчина та Великого Дирчина.

Підрозділи Збройних сил України зупинили ворога в напрямку на Бровари. Але окупанти продовжували обстріли позицій наших військ у районі села Лук’янівки.

В районі Сум активних бойових дій не проводили. За наявною інформацією, психологічний стан особового складу військових рф вкрай поганий. Так, військовослужбовці 15-го мотострілецького полку відмовляються від участи у війні.

У напрямку на Харків наступальних дій ворог не проводив, але продовжує блокувати місто та завдавати вогневих ударів по цивільній інфраструктурі.

На Донецькому напрямку російські окупанти спрямовують основні зусилля на взятті під контроль населених пунктів Попасної, Рубіжного, виходів до районів Вугледара, Солодкого, а також захопленні Маріуполя.

Зокрема в Рубіжному, за підтримки артилерії, військові рф намагалися закріпитися в північно-західній частині міста. Проте зазнали втрат.

У Маріуполі продовжують просуватися до центру та завдають вогневого ураження позицій наших військ.

Коментарі