Без категорії

Уряд прирівняв бронежилети й каски до гуманітарної допомоги

Тепер для їх ввезення потрібна лише декларація. 

Уряд прирівняв бронежилети та каски до гуманітарної допомоги. Аби їх ввезти в Україну, потрібна лише декларація. Про ухвалення Кабміном відповідної постанови повідомила віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

«Щойно закінчилося засідання Кабінету Міністрів, і ми ухвалили постанову, за яку я дуже дякую волонтерам, які сигналізували про те, що не вистачає їм для того, аби такі необхідні товари, як каски, бронежилети – це те, що захищає життя наших військових, – потрапляли до них якнайшвидше. І результатом нашої співпраці стала постанова, за якою каски та бронежилети прирівняні до гуманітарної допомоги і не потребують ніяких дозволів, листів і всього решту. Жодної бюрократії, лише декларативний принцип. На митному переході заповнюємо декларацію – і веземо каски і бронежилети», – зауважила Верещук.

Також спрощено ввезення пластин для бронежилетів, переносних радіостанцій нецивільного призначення, БПЛА та квадрокоптерів нецивільного призначення, біноклів, оптичних труб і монокулярів нецивільного призначення, коліматорних й оптичних прицілів нецивільного призначення, а також тепловізорів і приладів нічного бачення.

«Для їх ввезення потрібен лише гарантійний лист кінцевого користувача. Ввозимо та допомагаємо нашим військовим», — сказала Верещук.

Коментарі