Новини

За місяць російського вторгнення в Україні загинули 128 дітей

Ще понад 172 дитини дістали поранення.

128 дітей загинули з 24 лютого, коли росія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну. Ще понад 172 дитини дістали поранення.

Про це 24 березня повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними ювенальних прокурорів, у Київській області постраждали 64 дитини, в Харківській − 43, Донецькій − 43, Чернігівській − 32, Миколаївський − 24, місті Києві – 16, Житомирській та Херсонській – по 15, Сумській – 14 дітей.

«У Маріуполі під завалами обстріляного окупантами будинку знайдено тіло 11-річної гімнастки Катерини. 11 березня 2022 року під час евакуації цивільного населення в селі Перемозі Броварського району Київської области військовими рф було застосовано зброю по колоні автомобілів, внаслідок чого був убитий 13-річний хлопець. 13 березня 2022 року у місті Бучі Київської области військовослужбовцями збройних сил рф безжально розстріляно автомобіль, у якому перебувала родина: мати та двоє дітей 4 та 9 років загинули», – йдеться в повідомленні.

Зазначають, що через регулярні бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 566 закладів освіти, 73 з них зруйновано повністю, повідомляє відомство.

У Генпрокуратурі наголошують, що дані не є остаточними з огляду на відсутність можливости огляду місць обстрілу в місцях, де ведуться активні бойові дії, та на тимчасово окупованих територіях.

 

Коментарі