Новини

Ракети та протитанкова зброя: Швеція і Британія нададуть Україні військову та фінансову допомогу

Швеція передасть Україні 5 тисяч одиниць протитанкової зброї.

Фото radiosvoboda.org

Швеція надасть Україні додатково 5 000 одиниць протитанкової зброї для боротьби з російським вторгненням.

Про це заявив міністр оборони Петер Гультквіст, пише Українська правда з посиланням на Шведське радіо.

Зазначають, що до нового пакета військової підтримки також входитиме обладнання для розмінування. Раніше Швеція вже надіслала Україні 5 000 одиниць протитанкової зброї, а також іншу військову допомогу.

Окрім цього, Британія теж надасть Україні ракети і $33 млн. Зокрема влада Великобританії підготувала для України новий великий пакет військової та фінансової допомоги. Лондон надасть Києву шість тисяч протитанкових та фугасних ракет, а також 25 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 33 мільйони доларів США) для українських військових. Про це повідомила пресслужба британського уряду. 

«Це більш ніж удвічі збільшує оборонну летальну допомогу, надану на сьогодні, вона становить понад 10 000 ракет і є доповненням до 400 мільйонів фунтів стерлінгів, які Великобританія виділила на гуманітарну та економічну допомогу», — йдеться у повідомленні.

Також зазначають, що Британія виділить ще 4,1 мільйона фунтів стерлінгів, або 5,4 мільйона доларів, для Всесвітньої служби ВВС для боротьби з дезінформацією в Росії та Україні, а також для нової фінансової та поліцейської підтримки для розслідування військових злочинів Міжнародним кримінальним судом.

Про своє рішення Великобританія має намір оголосити на зустрічах лідерів НАТО та G7 24 березня.

 

Коментарі