Новини

Депортованим до росії українцям пропонують роботу в «економічно депресивних» районах

Ті, хто погоджується, отримують документи, які забороняють виїзд із російських регіонів упродовж двох років.

Фото: ГУР

Українцям, яких депортували до рф, пропонують працевлаштування на Сахаліні.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

«Росіяни проводять масові заходи з переміщення українських громадян з окупованих територій до рф. Після проходження фільтраційних таборів українців відправляють до економічно депресивних районів росії. Кінцевий пункт призначення — низка північних областей, зокрема Сахалін», — повідомили у розвідці.

Українцям пропонують офіційне працевлаштування через центри зайнятости. Ті, хто погоджується, отримують документи, які забороняють виїзд із російських регіонів упродовж двох років.

«На сьогодні підтвердили інформацію про створення російського фільтраційного табору в Докучаєвську Донецької области. Туди масово доправляють цивільне населення, в якого вилучають документи. З людьми «працюють» співробітники ФСБ рф. Їхня мета – пошук громадян, що брали участь в АТО/ООС, українських військових та правоохоронців», — розповідають у розвідці.

Далі людей переправляють до рф, зокрема в Таганрог (Ростовська область) та Краснодарський край.

«Є беззаперечні свідчення нелюдського поводження з українцями, ненадання медичної допомоги. Відзначаються проблеми із забезпечення харчуванням», — ідеться у повідомленні.

В Міноборони нагадують, що примусове переміщення цивільного населення на територію держави-агресора, зокрема дітей, є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права. Це черговий доказ поводження рф як держави-терориста.

Коментарі