Новини

У НАТО вважають, що Білорусь може вступити у війну проти України найближчими днями

Це матиме менший військовий вплив, ніж геополітичний.

Фото Sergei Guneyev/Sputnik/AFP/Getty Images

У НАТО вважають, що Білорусь може «незабаром» приєднатися до повномасштабної війни, яку розв’язала росія проти України. Про це повідомили в коментарі CNN представники Альянсу на умовах анонімності, пише Громадське.

Зазначають, що за даними джерел, Білорусь уже робить кроки для участі у повномасштабному вторгненні.

Імовірність того, що Білорусь приєднається до конфлікту, зростає, заявив військовий представник НАТО, додавши, що російському диктатору владіміру путіну «потрібна підтримка».

На думку джерела з білоруської опозиції, приєднання Білорусі до війни матиме не стільки воєнний вплив, скільки геополітичний.

«Джерело з білоруської опозиції повідомило, що білоруські бойові підрозділи готові найближчими днями вступити в Україну з тисячами сил, готовими до розгортання. На думку цього джерела, це матиме менший військовий вплив, ніж геополітичний, враховуючи наслідки приєднання до війни іншої країни», — зазначає видання. 

Про високу ймовірність вторгнення Білорусі також заявили в СБУ — за їх даними, в нашу країну з території РБ можуть «запустити» від 10 до 15 тисяч військових.

Військовий чиновник НАТО заявив, що остаточне рішення щодо участі Білорусі у війні ще має бути ухвалено в Москві, і поки немає жодних ознак того, що білоруські сили беруть участь у боях в Україні.

 

Коментарі