Новини

Українка Бех-Романчук здобула «срібло» на чемпіонаті світу з легкої атлетики у потрійному стрибку

Останній стрибок Бех-Романчук виконала з найкращим результатом у кар’єрі і піднялася на друге місце.

Photo by Maja Hitij/Getty Images for World Athletics

Українська спортсменка Марина Бех-Романчук у потрійному стрибку на чемпіонаті світу з легкої атлетики у приміщенні стрибнула на 14.74 метра і стала срібною призеркою.

Як передає Суспільне, спортсменка виборола медаль завдяки останній спробі.

Бех-Романчук виконала перший стрибок близько з особистим рекордом — 14.28 метра. І з цим результатом ішла у першу п’ятірку. Хоча відставала на 27 сантиметрів від третьої позиції, яку займала представниця Домініканської республіки Теа Лафон.

Лідеркою йшла головна претендентка на перемогу – Юлімар Рохас — ще першим стрибком на 15.19 метра суттєво відірвалася від суперниць.

У наступних двох спробах Бех-Романчук не покращила свій результат, а ситуація для неї змінилася. Українку випередили ще три стрибунки, проте у першій вісімці вона втрималася, отримавши шанси на ще три спроби.

Наступні дві спроби Бех-Романчук закінчила безрезультатно через заступи. І мала лише один стрибок для покращення результату.

Його Бех-Романчук виконала з найкращим результатом у кар’єрі і піднялася на друге місце.

Загалом українка має виступити впродовж одного змагального дня у двох дисциплінах: потрійному стрибку та стрибках у довжину. Першим для української легкоатлетки мали стати змагання у потрійному стрибку.

Нагадаємо, напередодні українська спортсменка Ярослава Магучіх виграла чемпіонат світу зі стрибків у висоту в приміщенні.

Коментарі