Новини

Водіїв просять не використовувати відеореєстратори: чому

Це здійснюють для захисту даних про дії українських військових, сил тероборони тощо.

Фото: nextbase.com

Аби уникнути розголошення інформації, яка може допомогти військовим рф дізнатися про переміщення та хід виконання завдань Збройних сил, водіїв просять не використовувати відеореєстратори.

Про це повідомив керівник управління зв’язків із громадськістю ЗСУ Богдан Сеник у коментарі УП.

Це здійснюють у межах кампанії захисту даних щодо українських військових, сил територіальної оборони тощо. Застереження діє для всіх регіонів України та стосується реєстраторів в авто- та мототранспорті.

Зокрема не можна здійснювати фото- та відеозйомки доріг загального користування, об’єктів загального призначення, об’єктів інфраструктури, блокпостів, укріплень, розташування, зосередження чи переміщення військових частин (підрозділів) сил оборони.

«Зміст такого застереження дуже важливий для всіх регіонів, а передусім тих, де йдуть бойові дії. Це рішення військового командування доведено до представників військових адміністрацій, вони мають наголошувати на цьому для громадськости», — розповідає Богдан Сеник.

Що відомо?

Командування Збройних сил України звернулося до медіаспільноти з проханням максимально обмежити висвітлення персональних даних, світлин, що містять обличчя офіцерського складу (командирів підрозділів), геолокаційної, візуальної, адресної прив’язки до місць виконання ними завдань.

А також вимкнути фото- та відеофіксацію та не поширювати в медіа точної територіальної прив’язки бомбосховищ (місць укриття цивільного населення). Це ускладнить отримання противником поточної інформації для ударів по цивільній інфраструктурі.

Коментарі