Новини

росія завдала ракетного удару по підземному складі ракет та боєприпасів на Івано-Франківщині

Інформацію про тип випущених ракет та дані про постраждалих уточнюють.

Фото ілюстративне. АрміяInform

росія завдала ударів по підземному складі ракет та авіаційних боєприпасів українських військ у населеному пункті Делятині Івано-Франківської области. Про це в коментарі Українській правді повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Інформацію про тип випущених ракет та дані про постраждалих уточнюють.

Водночас командування Повітряних сил поки що не може підтвердити чи спростувати інформацію щодо заяв росіян про удар авіаційним ракетним комплексом «Кинджал».

«Україна, на жаль, стала полігоном для випробування всього арсеналу ракетного озброєння росії. Вони застосовують ракети, які летять дві тисячі, п’ять із половиною тисяч кілометрів. Це і крилаті ракети, й оперативно-тактичні комплекси «Іскандер» та інші», — розповідає Юрій Ігнат.

Довідка

Як пише УП з посиланням на дані російських ЗМІ, «Кинджал» — авіаційний комплекс із високоточною гіперзвуковою аеробалістичною ракетою. Створений на базі модернізованого далекого винищувача-перехоплювача МіГ-31 – МіГ-31К.

За словами російських військових, він має дальність понад 2 тисячі кілометрів та долає системи протиповітряної та протиракетної оборони.

Коментарі