Новини

Перемога в Чорнобаївці та бої за Азовсталь: головне за ніч проти 19 березня

У більшості регіонів ніч минула спокійно, але на Київщині, Миколаївщині та Харківщині не припиняли обстрілів.

Металургійний комбінат “Азовсталь” / фото Ваганов Сергій

В Україні триває 24-й день повномасштабної війни росії проти України. Зібрали головні події за ніч 19 березня.

У Маріуполі тривають бої за Азовсталь. російські війська фактично знищили металургійний завод. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, цитує Суспільне.

У Луганській області внаслідок потужних обстрілів російською армією Сєвєродонецька, Рубіжного, Привілля, Кремінної пошкодили близько 54 об’єктів. Зокрема 19 багатоквартирних та 19 приватних житлових будинків, два заклади охорони здоров’я. За минулу добу загинули 4 людини, 10 поранених.

Без газопостачання повністю залишаються 23 населені пункти, без електрики — 38 населених пунктів.

На Миколаївщині війська рф вдарили ракетами по сплячих солдатах. Триває рятувальна операція. Повідомляють про щонайменше 40 загиблих.

російські військові тимчасово позбавили Україну виходу до Азовського моря, а на Слобожанському напрямку ввели два додаткові підрозділи з території рф. Про це інформують у Генштабі.

Водночас Збройні сили вшосте знищили позиції росіян в аеродромі в Чорнобаївці. Там окупанти частково розмістили свій авіапарк. Про це повідомляє Олексій Арестович.

За минулу добу на Харківщині росіяни стріляли 29 разів — це артилерійські, мінометні удари та обстріли з реактивної системи залпового вогню (РСЗВ).

За словами голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, українські військові тримають позиції на Ізюмському напрямку, де ворог не полишає спроб наступу.

Укренерго відновив високовольтну лінію Запорізька АЕС — Каховська, яку пошкодили військові рф. Наразі лінія забезпечує стабільну роботу станції.

Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив, що на Сумщині викрадають та катують людей. Цьому допомагають місцеві колаборанти.

Коментарі