Новини

Прем’єр Польщі оголосив програму «Антипутінський щит»: що це означає  

Програма покликана боротися, зокрема, з інфляцією, захищати компанії, які раніше працювали на російському ринку.

Фото з фейсбук-сторінки Mateusz Morawiecki

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький оголосив про програму «Антипутінський щит» для подолання наслідків турбулентности в економіці, спричиненої вторгненням рф в Україну.

Про це прем’єр-міністр повідомив у фейсбуку, пише Європейська правда.

«Війна росії з Україною спричиняє величезну економічну турбулентність у всьому світі. Для боротьби з ними ми вирішили запровадити “Антипутінський щит”», — повідомив Моравецький.

Він пояснив, що програма має на меті продовження боротьби з інфляцією, підтримку створення робочих місць. А також захист компаній, які раніше працювали на російському ринку. Йдеться ще й про дерусифікацію польської та європейської економіки, енергетичну диверсифікацію. Та запобігання підвищення цін на харчові продукти й підтримка фермерів у сільськогосподарському виробництві та субсидії на добрива.

«Щойно ми отримаємо схвалення Європейської комісії, ми негайно впровадимо ці рішення. Треба думати про майбутнє, планувати на декілька кроків уперед», — зазначив він.

За словами Моравецького, «Антипутінський щит» є наступником програм «Антикризовий» та «Антиінфляційний щит», які довели свою ефективність у боротьбі з наслідками пандемії.

«Ми не маємо впливу на все. Путін непередбачуваний, але завдяки послідовній реалізації нашої програми «Антипутінський щит» ми зробимо все можливе, щоб захистити Польщу та наших союзників від загроз майбутнього», — додав прем’єр Польщі.

Нагадаємо, що на час дії воєнного стану в Україні бізнес зможе отримати кредит під 0% річних обсягом до 60 млн грн, а кількість дозволів для підприємців скоротять з 600 до 20 документів.

Коментарі