Новини

Український фільм «Поводир» показуватимуть у США: виручені кошти підуть на допомогу країні

Фільм вийде у прокат у понад 600 американських кінотеатрах у 45 штатах.

Фото: Yuri Shevchuk

Історична драма Олеся Саніна «Поводир» виходить у широкий кінопрокат в США. Виручені кошти підуть на гуманітарну допомогу Україні.

Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно у фейсбуку.

«Створений за підтримки Держкіно знаковий фільм українського кінорежисера Олеся Саніна вийде у прокат у понад 600 американських кінотеатрах у 45 штатах. Це є небаченим досі масштабом показу українського кіно у США. 100% коштів, виручених за квитки та пожертвуваних під час показів, підуть організаціям, що надають гуманітарну допомогу в Україні та українським біженцям», — мовиться у повідомленні.

В агентстві зазначають, що повернути фільм на екрани допомогли професор та керівник Українського кіноклубу Колумбійського університету Юрій Шевчук та президент Human & Civil Rights Organizations of America Маршал Строс.

«У співпраці з режисером Олесем Саніним та продюсером Максимом Асадчим («Пронто Фільм»), 13-го березня вони показали «Поводиря» у кінотеатрі Salem Cinema у містечку Сейлем, штат Масачусетс. Показ, що зібрав дві зали глядачів, відвідали губернатор штату Масачусетс Чарлі Бейкер, член Конґресу США Сет Молтон та інші американські політики», — йдеться у повідомленні.

Після такого успіху фільм підхопили американські ЗМІ. Низка голівудських компаній безкоштовно запропонувала свої послуги з промоції та дистрибуції. Тож кількість сеансів фільму зростає.

«Кожного дня все нові кінотеатри США та Канади долучаються до ініціативи», — повідомляє ДержКіно.

Історична драма «Поводир» вперше вийшла на екрани у 2014 році, одразу після Революції Гідності. Стрічка зібрала рекордний на той час бокс-офіс.

Нагадаємо, що 19 березня у Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука відбудеться показ анімаційного фільму «ВІКТОР-РОБОТ». Показ відбудеться з метою підтримки та адаптації дітей вимушено переселених до нашого міста.

 

Коментарі