Новини

Російські окупанти зруйнували лікарню в Маріуполі та тримають у заручниках лікарів і пацієнтів

З приміщення лікарні російські військові нікого не випускають, погрожуючи розстрілом. 

Лікарня до війни/Фото: ДОВА

Російські окупанти взяли у заручники лікарів та пацієнтів обласної лікарні в Маріуполі. Таку звістку встиг передати один з працівників лікарні, повідомляє начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«З лікарні неможливо вийти. Сильно стріляють, сидимо у підвалі. Машини до лікарні не можуть під’їхати вже дві доби. Навколо горять багатоповерхівки… До нашої лікарні росіяни нагнали 400 осіб із сусідніх будинків. Вийти нам не можна», — передає працівник лікарні.

Очевидці повідомляють, що з приміщення лікарні російські військові нікого не випускають, погрожуючи розстрілом. А ті пацієнти, які ризикнули вирватися з полону, повернулися з кульовими пораненнями.

Павло Кириленко зазначає, що днями російські окупанти практично зруйнували цю лікарню – в основному корпусі від бомбардувань впали плити перекриття. Але персонал і пацієнти продовжували працювати і лікуватися у підвалі. Тепер із них зробили заручників: росіяни обстрілюють позиції української армії з вікон лікарні, намагаючись спричинити вогонь у відповідь.

Начальник ОВА звернувся до міжнародних правозахисних організацій з вимогою відреагувати на ці події та покарати російських окупантів.

Коментарі