Новини

Працюватимуть на нашу економіку: в Україні націоналізують близько 15 тисяч російських вагонів

Вагони знадобляться для створення нових маршрутів Європою.

Фото: cfts.org.ua

В Україні націоналізують російські вагони, що залишилися тут після вторгнення окупантів. Про це повідомляє Чернівецька обласна військова адміністрація з посиланням на Укрзалізницю.

За інформацією компанії, зараз на українських коліях стоїть близько 15 тисяч російських вагонів. Вони належать 250 компаніям.

«Діємо в рамках закону. На першому етапі складаємо перелік власників вагонів, у яких серед засновників є рф. Далі буде Кабмін, РНБО, Указ Президента та ще один Закон України. Процедура займе час, тож починаємо вже. Визначення, хто з власників вагонів має в капіталі частку рф — теж завдання не зі швидких. Але маємо час, маємо натхнення», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

Ці вагони працюватимуть на економіку України. Як зазначають в Укрзалізниці, вони знадобляться, адже компанія напрацьовує нові логістичні маршрути до Європи, що мають допомогти відновити вантажну роботу.

При цьому у росії теж залишилися українські вагони. Всього їх 482.

Зазначимо, що націоналізація вагонів стала можливою після підписання Президентом України про націоналізації російського майна та території країни.

Коментарі