Новини

У Румунії впав безпілотник імовірно російського походження — ЗМІ

Модель літака схожа з російським безпілотником «Орлан-10», який використовують для збору розвідувальних даних та визначення цілей.

Фото ілюстративне (джерело: міноборони рф).

Безпілотний літальний апарат, імовірно російського походження, знайшли у румунському муніципалітеті Думітра. Це близько 100 кілометрів на південь від українського кордону. Про це повідомляє Балканський оглядач у фейсбуку.

Місцева поліція розпочала розслідування після того, як один із мешканців району Бистриця-Несеуд у Східних Карпатах повідомив, що невідомий дрон приземлився на галявині біля його будинку.

Прессекретар поліції заявив, що йдеться про авіамодель, мініатюрний літак, який не мав жодного обладнання чи знаків, які б наводили на думку, що це військовий об’єкт чи пов’язаний із війною апарат.

Водночас модель літака схожа на російський безпілотник «Орлан-10», який використовують для збору розвідувальних даних та визначення цілей.

Такий розробляє тільки росія і використовує в Україні з 2014 року.

Зі свого боку, румунські ЗМІ пишуть, що українські війська також могли збити або захопити безпілотники «Орлан-10» та спробувати їх використати.

Раніше міністр оборони Хорватії Маріо Баножич заявив, що військовий безпілотник, який пролетів із зони бойових дій України, був озброєний вибуховим пристроєм.

Коментарі