Новини, Перша шпальта

Від білизни – до балаклав: чернівецький бренд одягу шиє для військових

Нині разом зі своїми замовленнями кравчині  безкоштовно шиють балаклави і передають їх хлопцям на передову. Допомогти їм можна тканиною. 

Чернівецький бренд білизни та одягу «Viychuk» долучився до допомоги військовим. Вони змінили тактику роботи свого офісу і шукали можливості бути корисними у цей час.

Власниця бренду Ірина Війчук розповіла Шпальті, що шити професійну амуніцію для армії вони не могли б – техніка не дозволяє. Тож зупинилися на балаклавах.

«Ми гнучкий колектив, виробництво у нас невелике, і можемо підлаштовуватися. Шукали, чим бути корисними. Бронежилети, захисний одяг чи щось таке ми б не пошили, адже наше виробництво займається пошиттям білизни, купальників. Просто техніка цього не дозволяла б. Натомість я подумала, що ми могли б шити балаклави. Я знайшла в інтернеті лекала і прийшла в офіс та сіла шити перший. Зрозуміла, що й до чого, відтак покликала дівчат», — розповідає Ірина.

Усі кравчині підтримали цю ідею та залюбки кроїли і шили балаклави. Ті, хто через логістику зараз не дістається в офіс, допомагали у своїх місцевостях волонтерам та плели маскувальні сітки.

Поки що колектив пошив близько 500 балаклав. Залюбки готові безкоштовно робити це далі, та виникли проблеми з тканиною.

«Саме у нас в арсеналі відповідної тканини було небагато. Та ми знайшли рубчик, із якого шили маєчки, і бавовну — для білизни. Потім один рулон тканини нам принесли волонтери, з якої ми також пошили. Все вже використали».

Знайшли їх волонтери завдяки інстаграму. Саме там кравчині публікували інформацію про те, що готові шити балаклави. Також через соцмережі знаходили, куди їх відправляти.

«Відправляли у Харківську академію Нацгвардії. Там попросили 100 штук. У Васильків відправляли. Міська рада там потребувала 200 штук для тероборони. Нам просто писали у соцмережах, реагували на наші історії. Так ми дізнавалися, де є потреба, і відправляли. Частину віддали у Чернівцях. Наразі кількість не дуже велика, та ми руками і ногами хочемо шити далі. Єдина перепона – брак тканини. У нас немає з чого шити, у Чернівцях вже немає тканин».

Для балаклав потрібна чорна еластична тканина. Це основні критерії. Може бути не повністю натуральна, але обов’язково еластична, як на футболки.

Передати тканину охочі можуть безпосередньо в офіс виробництва. Попередньо треба написати їм на сторінку або ж зателефонувати Ірині: 095 701 58 73.

Фото Володимира Гуцула

Коментарі