Новини

На період воєнного стану: невакцинованих проти COVID-19 освітян поновлюють на роботі

До завершення воєнного стану зупинили дію наказу про відсторонення нещеплених працівників від роботи.

Ілюстративне фото

Відсторонених через відсутність щеплення проти COVID-19 працівників закладів освіти на період воєнного стану в Україні поновлюють на роботі.

Про це повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

«На період воєнного стану всі раніше недопущені до роботи через ухилення від вакцинації проти COVID-19 працівники мають бути офіційно поновлені на своєму робочому місці», — наголосив Горбачов.

За словами Сергія Горбачова, влада отримує велику кількість скарг від працівників закладів освіти на директорів, які відмовляються поновлювати на роботі працівників.

Наразі такі дії керівників є незаконними, наголосив Горбачов. Адже 1 березня набув чинности наказ Міністерства освіти від 25 лютого. І він до завершення воєнного стану зупинив дію наказу про відсторонення нещеплених працівників від роботи.

Це означає, що керівник закладу освіти повинен поновити на роботі такого працівника та виплачувати йому заробітну плату.

Нагадаємо, що в Україні скасували ЗНО для випускників 2022 року.

Водночас діти-переселенці можуть навчатися в чернівецьких школах чи відвідувати садочки, а студенти — курси в університеті. З понеділка, 14 березня, у школах Чернівецької области відновлюють навчання за дистанційною формою.

Коментарі