Новини

У Чернівців з’явилося ще одне місто-побратим: що це означає

Ним стало німецьке місто Дюссельдорф.

У Чернівців з’явилося ще одне місто-побратим. Ним стало німецьке місто Дюссельдорф.

Про це повідомив голова Чернівецької міської ради Роман Клічук.

«Маю за велику честь розпочати історію дружби і співпраці Чернівців і німецького міста Дюссельдорфа. Вчора офіційно депутатський корпус разом із мером Дюссельдорфа Степаном Келлером проголосували за рішення про початок побратимських відносин між нашими містами», — повідомив міський голова.

Роман Клічук подякував меру Дюссельдорфа за співпрацю та зазначив, що нині весь світ захоплюється Україною.

«Зараз увесь світ захоплюється нами. Ми точно ще все відбудуємо і станемо однією із найуспішніших країн Європи. І ми раді, що вже зараз у нас є такі союзники. Дякую, Дюссельдорфе! Дякую, Чернівці! Разом до перемоги», — зазначив Клічук.

Нагадаємо, що Чернівці мають такі міста-побратими: Солт Лейк Сіті (Юта, Сша), Саскатун (Саскачеван, Канада), Конін (Польща), Сучава (Румунія), Ясси (Румунія), Тімішоара (Румунія), Назарет Ілліт (Ізраїль), Клагенфурт (Австрія), Бєльці (Республіка Молдова).

Міста-побратими — міста різних країн, між якими укладено угоди про дружбу та співробітництво для обміну досвідом у галузі економіки, культури, освіти, спорту, туризму, ведення міського господарства.

Співпраця міст реалізується через обмін делегаціями, художніми та спортивними колективами, виставками, а також літературою, кінофільмами, фотоматеріалами про життя міст. Не менш важливим є і обмін досвідом ведення міського господарства.

Нагадаємо, що зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) для вступників 2022 року не буде.

Водночас президент росії владімір путін підтримав пропозицію міністра оборони рф Сергія Шойгу щодо відправлення в Україну добровольців.

Коментарі