Новини

Крадіжок стало менше на 80%: злочинність у Чернівецькій області знизилася від початку війни

Натомість збільшилася кількість злочинів, які були не характерними для мирного часу.

Фото ілюстративне

У Чернівецькій області зменшилася загальна злочинність на 52% впродовж 24 лютого-10 березня.

Про це повідомила начальниця відділу комунікації Головного управління НП у Чернівецькій області Кароліна Маришева.

«Реєстрація загальної злочинности в області зменшилася на 52%. Зокрема зменшилася кількість вчинення корисливо-насильницьких злочинів: крадіжок — на 82%, грабежів — на 70%. Також зменшилася кількість насильницьких злочинів. На зменшення конфліктних ситуацій вплинули заборона продажу алкоголю та комендантська година. Таких злочинів стало менше на 93%», — зазначила Кароліна Маришева.

Натомість збільшилася кількість злочинів, які не були характерними для мирного часу. Йдеться про незаконне переправлення осіб через державний кордон. За цим фактом уже затримали 7 осіб, які намагалися вивезти з України 52 чоловіків призовного віку.

За словами Кароліни Маришевої, в області на 60% збільшилася кількість фактів пропозицій або надання хабарів службовій особі.

Водночас на 11% зросла реєстрація злочинів, пов’язаних із незаконним обігом зброї.

«Від початку російського вторгнення буковинські поліціянти оперативно відреагували на близько 20 тисяч звернень громадян. Наші співробітники впродовж двох тижнів здійснили майже 80 виїздів для перевірки інформації щодо вибухонебезпечних предметів. Жодне таке повідомлення не підтвердилося», — мовиться у повідомленні.

У поліції нагадали про посилення відповідальности за мародерство в Україні.

Правоохоронці звертаються до буковинців та гостей краю з розумінням ставитися до перевірки документів, речей та оглядів транспортних засобів. Адже ці заходи є вимушеними й спрямовані на безпеку громадян.

Нагадаємо, що цивільним українцям офіційно дозволили вбивати російських окупантів.

Водночас голова Чернівецької обласної військової адміністрації Сергій Осачук розповів, що в області затримали ймовірного російського диверсанта. Він збирав координати про важливі транспортні інфраструктурні об’єкти на території нашого регіону.

 

Коментарі