Новини

Російський генерал-майор, що наказує бомбардувати Харків, сам родом із Харківської области

На нього вже відкрили справу у Міжнародному суді ООН у Гаазі

milportal.ru

Російський генерал-майор Олег Маковецький особисто віддає накази на бомбардування мирних міст Харківської области. При цьому він сам уродженець Чугуєва, міста на Харківщині. Це підтвердила генпрокурорка Ірина Венедіктова у Фейсбуці.

З допиту збитих російських пілотів з`ясувалось, що координати цілей для бомбардування до Росії доводить безпосередньо генерал-майор ВВС РФ Олег Маковецький. Він також є командувачем Ленінградської армії ВВС та ПВО.
Полки Ленінградської армії ВВС розташовані від Курська до Карелії. Саме їх пілоти виконують бойові вилети та бомбардування міст та цивільних об’єктів в України, зокрема Харкова, Балаклеї, Ізюма. Вони бомблять будинки, школи, садочки.

На Маковецького вже відкрили справу у Міжнародному суді ООН у Гаазі

«Генерал РФ, який надав злочинні накази бомбити Харків, народився в Чугуїві (це Харківська обл). Працюємо. Гаага», — повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

Довідка

Олег Маковецький народився 6 жовтня 1966 року в місті Чугуєві Харківської області Української РСР. У 1987 р. закінчив Качинське вище військове авіаційне училище льотчиків, що у Криму, опісля служив у військах СССР, РФ. Має почесне звання «Заслужений військовий льотчик Російської Федерації».

 

Коментарі