Новини

Чернівецька облрада звернулася до лідерів світу, аби НАТО закрило небо над Україною

Депутати підтримали звернення одноголосно.

Нині, 5 березня, Чернівецька обласна рада звернулася до лідерів світу та НАТО. Обранці попросили запровадити No-fly zone, або Закрите небо над Україною — аби російські літаки не бомбардували українські міста.

«Тисячі загиблих та ранених дітей, жінок, літніх людей, зруйновані лікарні, школи, дитячі садки — така ціна зі зволіканням закриття неба».

Звернення адресоване президентам США та Франції, канцлеру Німеччини, прем’єр-міністру Великобританії, Генеральному секретареві НАТО, урядам та парламентам країн-членів НАТО, послам та дипломатичному корпусу усіх держав НАТО.
Депутати підтримали рішення одноголосно.

Чернівецька міськрада також звернулася до іноземних держав, міжнародних організацій та світової спільноти щодо необхідності закриття неба над Україною.

«Ми, депутати Чернівецької міської ради VІІІ скликання, звертаємось до вас на підтримку прохання Президента України Володимира Зеленського про закриття неба над Україною. Тисячі загиблих та ранених дітей, жінок, літніх людей, зруйновані лікарні, школи, дитячі садки – така ціна зволікання з закриттям неба. Підтримайте звернення України до НАТО про закриття неба! Діяти потрібно негайно!», — йдеться у зверненні.

Раніше таке звернення ухвалила Київрада, повідомив Віталій Кличко. А також Івано-Франківська міська рада, сказав міський голова Марцінків. Підтримати звернення щодо закриття неба над Україною закликав інші міста й міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Президент України Володимир Зеленський чи не щодня звертається до лідерів світу та керівництва НАТО, аби небо над Україною закрили для російських літаків.

No-Fly Zone над Україною, або Закрите небо для російської авіації над Україною означатиме, що військові сили – в цьому випадку НАТО, бо до нього звертається Україна, – повинні будуть патрулювати повітряний простір над Україною і збивати літаки чи гелікоптери-порушники.

 

Коментарі