Новини

Під Маріуполем — складний бій. Це останнє місто, яке не дає росії створити сухопутний коридор до Криму

Угруповання намагається прорвати лінію оборони та увірватися в місто.

Фото: armyinform.com.ua

Під Маріуполем наразі триває складний бій із перевагами у ворога. Про це повідомляє пресслужба Нацгвардії України у телеграмі.

«Українські захисники тримають оборону Маріуполя та не пропускають ворога в місто. Проте більше за чисельністю угруповання намагається прорвати лінію оборони й увірватися в місто. Зараз важливо втримати Маріуполь, адже це останнє місто, яке не дає створити сухопутний коридор з росії до Криму», — йдеться у повідомленні.

У Нацгвардії також наголошують, що Маріуполь не можна втратити, бо це остання фортеця України на Приазов’ї.

«Звертаємося до всіх захисників України! Варто підтягнути резерв, варто йти на прорив, варто втримати Маріуполь», — закликав заступник командира полку «Азов» Калина.

Як повідомила у коментарі Українській правді волонтерка Олена, українці, родичі яких залишилися в Маріуполі, збираються в онлайн-групи. Вони шукають інформацію про рідних та їхнє місцеперебування. Декому вдається додзвонитися та коротко розповісти про ситуацію в районах та руйнування. Відповідну інформацію передають у чати.

Люди бояться виходити на вулиці, сидять в укриттях і підвалах. Багато хто заощаджує заряд на телефонах. Усі чекають на зелений коридор для евакуації.

Що відомо?

24 лютого президент росії владімір путін ухвалив рішення про проведення спеціальної військової операції із «захисту Донбасу». По декількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі завдали ракетних ударів, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

Коментарі