Новини

Росія розпочала повномасштабну війну проти України: що відомо

По декількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі завдали ракетних ударів, війська РФ перейшли кордон під Харковом.

Фото: REUTERS

Президент РФ Володимир Путін ухвалив рішення про проведення спеціальної військової операції із «захисту Донбасу», пише Укрінформ.

Його звернення транслювали російські телеканали.

По декількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі завдали ракетних ударів, а війська РФ перейшли кордон під Харковом.

Водночас Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців і оголосив про введення воєнного стану.

У МЗС України офіційно оголосили, що Росія почала повномасштабну війну проти України. У зв’язку з цим Володимир Зеленський скликав Раду Національної безпеки й оборони.

Через високий ризик авіаційній безпеці з 2:45 за київським часом в Україні закрили повітряний простір. З аеропорту «Бориспіль» евакуювали пасажирів. Зокрема заявляють про вибухи в Бердянську, Краматорську, Борисполі, Броварах, Гатному, Тарасівці та інших містах.

У Луганській області оголосили загальну евакуацію. Жителям рекомендують власними автомобілями рухатися в напрямку Дніпра, людям без транспорту — йти на вокзали.

Міністр оборони Олексій Резніков закликав зберігати спокій та, якщо можливо, залишатися вдома:

«Ворог почав інтенсивні обстріли наших підрозділів на Сході, а також центрів військового управління і аеродромів в інших регіонах.

Українська армія тримає оборону і дає відсіч російським військам. Наші військові роблять усе, аби захистити вас і не дати агресору шансу на прорив».

У МЗС України закликали міжнародну спільноту діяти негайно та готувати нові санкції, щоб зупинити агресію Путіна проти нашої країни.

Коментарі