Новини

НАТО не буде відправляти літаки чи війська в Україну — Столтенберг

НАТО не планує вступати у війну з росією.

Фото з Facebook

Союзники ухвалили рішення не вводити літаки чи війська НАТО на територію України. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції 4 березня, передає Громадське.

«Що стосується безпольотної зони, це було згадано. Водночас союзники погоджуються, що літаки НАТО не повинні діяти над українським повітряним простором, а війська НАТО — на території України», — сказав він.

Заяву Столтенберг озвучив за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі. Українська сторона просила про запровадження безпольотної зони над країною, а це передбачає відправлення авіації НАТО.

Також він сказав, що партнери НАТО надають підтримку Україні.

«Росія заплатить високу ціну за агресію проти України. Це війна путіна проти мирної країни. Ми закликаємо путіна припинити війну. НАТО підтримує Україну. Сьогодні партнери з Америки надіслали тисячі одиниць зброї. Ми продовжуємо робити все, щоб захистити кожен дюйм цієї території. НАТО не сторона цього конфлікту. НАТО не планує вступати у війну з росією. Ми хочемо залишити шанс для дипломатії», — наголосив Столтенберг.

До речі, за тиждень війни президент України Володимир Зеленський пережив три замахи. 

 

Коментарі